• Vladimíra Dudková
  • Soutěže
  • 352× přečteno

Každoročně v závěru školního roku chystáme pro děti nějaké sportovní klání. Několikrát po sobě se opakoval závod v různých atletických disciplínách, proto jsme se rozhodli to letos obměnit. Napadl nás běh někde v terénu. Spojili jsme to s orientací v přírodě a byla z toho kombinace přespolního (tedy přeslesního) a orientačního běhu.

I když nás maličko zaskočila bouřka, která nám vše těsně před závodem spláchla, závod se uskutečnil a dokonce se velmi vydařil. Nejtěžší to měli prvňáčci, kteří běželi nejméně vyšlapaným terénem a dobíhali mokří. Naštěstí bylo teplo a rodiče je vybavili převlečením. Další třídy už to alespoň v tomto měly snazší. Nicméně běžely stejně dlouhou trasu a úkoly byly s vyššími ročníky náročnější.

O umístění rozhodoval čas, za který dvojice (trojice) okruh zaběhla, a také se přičítaly trestné minuty za každou chybnou odpověď. Nejrychlejší časy se pak pohybovaly kolem 7 minut, s trestnými se někteří dostali až k  20 minutám.  Postupně se na dráze vystřídaly všechny třídy.

V pondělí následujícího týdne se vyhlásili vítězové! Ceny, které závodníci obdrželi, nám do soutěže věnovala Kofola a.s., která nám ještě darovala pro každého účastníka láhev minerálky, Vysoká škola báňská v Ostravě, Česká pošta a obec Liptaň. Drobnými dárky byli nakonec odměněni všichni účastníci běhu, protože si je zasloužili za svou odvahu, vytrvalost a sportovního ducha!

Blahopřejeme všem vítězům a děkujeme výše jmenovaným  sponzorům!

Foto Regína Hajná, Vladimíra Dudková, Hana Škrochová, text Vladimíra Dudková

Back To Top