• Vladimíra Dudková
  • Soutěže
  • 204× přečteno

V letošním roce reprezentovalo naši školu osm vybraných zpěváků. Z těch postoupilo do finále šest. Mezi nimi tři žákyně první třídy, jedna druhačka, další ze čtvrté a poslední z pátého ročníku. V podstatě tam chybělo zastoupení pouze třetích tříd. Tato děvčata na sobě pracovala po dobu téměř tří měsíců, aby předvedla výkon rovný finalistů – nejlepších zpěváků Krnovska.

Kdo jen trochu zpěvu rozumí, ví, že zpěv vypadá jako přirozeně jednoduchý projev, ale je to jen zdání. Porota hodnotila čistotu každého tónu, barvu hlasu, prožitek, přiměřenost věku, výslovnost, srozumitelnost a mnoho dalšího, o čem ani netušíme, protože to byli převážně profesionálové z oboru. Holky předvedly velmi hezké výkony.

Za první třídu nakonec bojovaly jen Kristýnka a Sabča, třetí zpěvanda, Zoe, onemocněla. Kate přišla zpívat s rýmou a Amálka na tom byla ještě hůře!  Terezka byla naštěstí zdravá a na jejím výkonu je to znát. Přestože děvčata překonala některá samu sebe, některá nemoci a jiná trému, letos to poprvé na stupně vítězů nestačilo. Pro nás jsou ovšem vítězky všechny – no posuďte sami na přiloženém videu.

PS: Děkujeme holkám za vzornou reprezentaci školy!!!

Video a foto Vladimíra Dudková, Karolína Kobin, text Vladimíra Dudková

Back To Top