• Milan Pokorný
  • Soutěže
  • 487× přečteno

Ekrik Michalica z 9. B se výrazně prosadil i v celostátním kole Logické olympiády. Po úspěších ve školním a následně i v krajském kole vynesl v celostátním klání pomyslný prapor na 24. místo mezi dalšími 64 soupeři – nejlepšími logiky z celé republiky. Z osmi postoupivších žáků z Moravskoslezského kraje pak skončil jako třetí nejlepší.

To se událo v pondělí 4. prosince 2023 v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Ten den zasedlo namísto poslanců do poslaneckých lavic na 200 nadaných žáků ze základních a středních škol, soutěžících ve třech kategoriích. Je to Ekrikův obrovský úspěch. Srdečně mu gratulujeme, jsme hrdí, že je žákem právě naší školy, a děkujeme za její reprezentaci. Školních kol se letos na MŠ, ZŠ a SŠ zúčastnilo přes 100 tisíc řešitelů z téměř 4 000 škol.

Průběh a výsledky soutěže neunikly ani médiím, a tak jsme mohli Ekrika zahlédnout v hlavní zpravodajské relaci Televizní noviny na TV Nova v pondělí 4. 12. 2023 (odkaz níže). Soutěž pořádá společnost MENSA ČR. Celostátní kolo proběhlo pod záštitou předsedkyně Poslanecké sněmovny. Generálními partnery Logické olympiády jsou Nadace THE KELLNER FAMILY FOUNDATION a OPEN GATE – gymnázium a základní škola, významnými partnery MŠMT, Albi, Asociace za lepší ICT řešení a další desítky subjektů z řad krajských úřadů, měst, univerzit i firem.

A ptáte se, jestli Ekrik stihl i zájezd do Londýna? Stihl. Nemohl si však počkat na slavnostní vyhlášení výsledků. Rodiče s bratrem, kterým tímto škola velice děkuje, jej naložili do auta a začalo pronásledování našeho autobusu, který nemohl čekat. Ale už za Plzní na parkovišti, kde se střídali řidiči, seděl Ekrik na svém místě v autobuse.

Logice a bystré mysli zdar!

Foto: Marek Michalica a TV Nova, text Milan Pokorný

Odkaz na PDF s výsledkovou listinou ZDE.

Odkaz na reportáž TV NOVA https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/531661-rekordni-zajem-o-soutez-mladych-geniu-znalosti-pomerilo-pres-100-tisic-deti

Odkaz na aktuality na webu soutěže LO AKTUALITY | Logická olympiáda (logickaolympiada.cz)

Back To Top