Týden s tématem Dne Země si užily děti z 3. B. Díky projektové výuce se dozvěděly velké množství informací o přírodě. Vzájemně si povídaly o zvířatech, rostlinách, ovzduší, odpadech. Pak společnými silami vytvořily mnoho pěkných věcí.

Plakáty, hmyzí domečky, seznam ohrožených druhů zvířat. Společně s Pokáčem si zazpívaly písničky „Na Antarktidě tajou ledy“ a „Žeru naši planetu“ a zhlédly videa s ekologickou tématikou. Byly se také podívat, jak vypadají žabí přechody. Zjistily, že součástí přechodu je zábrana, která nasměřuje migrující žáby do záchytné nádoby nebo podchodu.

Nejdůležitěji se děti cítily při sběru odpadků v okolí cyklostezky do Rudíkov. Naší Zemi je potřeba stále pomáhat. Mladí ochránci přírody se o tom přesvědčili sami, když naplnili igelitové pytle odpady od nepořádných lidí.

Cestou zpět je pak zanesli na sběrný dvůr, kde jim pracovníci ukázali a popovídali, jak se u nich třídí přivezený odpad. Na konci týdne ještě třeťáci umístili hmyzí domečky na školní dvůr. Už se těší na nové nájemníky, které budou chodit pozorovat.

Děkujeme panu školníkovi za vyrobené hmyzí domečky.

Foto a text Regína Hajná

Back To Top