Bezva dárek pro své spolužáky připravila Valča Malaníková společně se svým dědečkem. Všechny z 5. B pozvali na farmu do Horních Holčovic. Děda, tedy majitel pan Jiří Čížek, pro kluky a holky nechal vypravit mikrobus, který je spolehlivě dopravil k bráně afrického muzea Safari. Tam pan Jiří děti příjemně přivítal a na celé dopoledne jim poskytl odbornou průvodkyni Marušku. S ní postupně procházely místnostmi se starší expozicí cizokrajných zvířat, až se dostaly k té nejnovější. Zde měli všichni možnost nahlédnout také do koutku věnovanému Františku Josefovi I.

Po vyčerpávající prohlídce páťáci zamířili k místní rozhledně Na skalce. Výhled do okolí byl úžasný.  Díky slunečnému počasí viděli nejen Praděd, ale také se mohli kochat pestře zbarvenou podzimní krajinou. Čas tak rychle plynul, a školáci si už nestíhali prohlédnout zoo park. Spěchali totiž k ohništi, kde na ně čekaly špekáčky a jiné občerstvení. Při výšlapu jim řádně vyhládlo.

Po netradičním obědě už nezbývalo, než se rozloučit. Pan Čížek dětem poděkoval za zájem. Každého znovu obdaroval sladkostmi, upomínkovými předměty a přidal pozvání na další setkání. Prý už tam budou mít i slona.  Já ještě jednou Valentýnce i štědrému sponzorovi za celou třídu moc děkuji.

Foto a text Alena Václavíková

Back To Top