Měsíc leden byl skoupý na sněhovou nadílku, tudíž dlouho plánovaný lyžařský kurz pro páťáky a čtvrťáky se zdál ohrožen. Vše se v dobré obrátilo. Pan Mičan podal zprávu z Dolního Údolí, že podmínky jsou velmi příznivé a že se na kluky a holky už moc těší. Od pondělí 6. února se mladí lyžaři pravidelně potkávali s milými instruktorkami Eliškou, Terezkou, Adri a Simčou. Oblibu si také získal trenér Honza.

Pro nás učitelky bylo příjemné sledovat, jak se všichni den ode dne zlepšují. Dobří lyžaři pilovali nové prvky a začátečníci se přes prvotní obavy dostali až ke sjezdu slalomové dráhy. Pátek byl pro děti velmi napjatý. Zúčastnily se rychlostních závodů. Cílovou branou bravurně projeli bez újmy všichni. Na stupně vítězů vystoupily závodnice Klára Lovásová, Tereza Kovaříková a Karolína Návratová.

Z hochů si trofeje odnášeli Filip Koman, Daniel Včelný a Adam Cága. Titul nejlepšího lyžaře kurzu si odvezla Klára Lovásová. Palec nahoru pro naše borce a také pro paní Včelnou, která na slavnostní ukončení připravila výtečné muffiny, po nichž se jen zaprášilo.

Video Kateřina Jalama, foto Ludmila Grčková, Alena Václavíková, text Alena Václavíková

Back To Top