Mohlo by se zdát, že budova školy zeje v době letních prázdnin prázdnotou. Opak je však pravdou. Zvláště pak poslední srpnový týden se již učitelé a správní zaměstnanci naplno věnují přípravám na nový školní rok. Vypisují se třídní knihy, připravují se nástěnky, zdobí se chodby a třídy.

Klára maluje, Nela se zatím jen dívá…

Na zbrusu novou dekoraci se mohou těšit žáci nastávající 8. B. Stěny jejich třídy se dočkaly veselých nápisů. Ty během několika hodin vytvořily šikovné ruce Kláry Hazuchové, bývalé žákyně naší školy.

Kuk pro fotografa…

Klára si nejprve nápis „8. B“ a jména dětí načrtla tužkou. Inspirací se jí stal font písma z MS Word. Potom už přišla na řadu akrylátová tónovací barva a štětce nejrůznějších velikostí. Černá, vínově červená a bílá barva třídu zútulnila a dodala jí šmrnc. Paní učitelka Nela Akritidis Čtvrtníčková doufá, že se nový look třídy osmákům zalíbí stejně jako jí.

Paní učitelka třídní právě píše text článku pro web…

Klára Hazuchová není v oblasti malby žádným nováčkem. Řadu let navštěvovala výtvarný kroužek pana učitele Jaroslava Hrubého. V době studií na střední a vysoké škole stavební prezentovala svou tvorbu v rámci několika výstav.

Práce bude ještě pár hodin trvat…

Klára má ráda figurální kresby a malby, nebojí se ani oblasti abstrakce. Do budoucna by se chtěla věnovat zvláště uměleckému stylu tetování.

Foto Karel Knapp, text Nela Akritidis Čtvrtníčková

Back To Top