Ve čtvrtek, 14. 12. 2023, se vypravily děti ze školní družiny se svými p. vychovatelkami autobusem na zámek do Linhartov. Zde si pro veřejnost připravil kastelán Jaroslav Hrubý krásnou vánoční výstavu betlémů, vytvořenou umělci a řezbáři z Krnovska a Bruntálska. To jsme si přeci nemohli nechat ujít! Hned při vstupu děti přivítal vždy usměvavý pan Jaroslav Hrubý, který nám na úvod prozradil, co nás čeká a na co vše se můžeme těšit. Děti si připravily pro kastelána dáreček v podobě papírového betlému, který se už pyšně činí mezi ostatními betlémy na zámku.

Byla to opravdu nádhera. Prohlédli jsme si téměř 150 betlémů, a to betlém z loutek, háčkovaný betlém, betlémy dřevěné, papírové, vystřihovací a nechyběl ani keramický betlém pana J. Hrubého. Úžasným zážitkem byly papírové postavy v životní velikosti jdoucí na půlnoční mši a tradiční postavy v Betlémě – Panna Marie, Josef, Ježíšek, tři králové, pastýři a mnoho dalších.

Bylo to velice příjemně strávené odpoledne a všichni si to náramně užili. Ještě jednou děkujeme panu Hrubému a budeme se těšit na další výstavu.

Foto paní vychovatelky, video Iveta Liďáková, text Petra Moš

Back To Top