Někteří nosili, holky je fotily. I to patřilo k VIII. společenskému plesu, který již osmým rokem pořádalo SRPDŠ při ZŠ ve spolupráci se školou. Letos štafetu hlavní organizátorky plesu převzala od paní učitelky Jitky Hlaváčkové paní učitelka Nela Akritidis Čtvrtníčková.

Fotily Marie a Daniela…

Přípravný tým ale zůstal s malými obměnami stejný. Jako vždy se do příprav zapojila většina pracovníků školy bez ohledu na profesi, jakou normálně vykonávají. A také trochu pomáhali kluci a holky z devátých tříd. Pracovali s elánem.

Válečná porada…

Za necelé dvě hodiny byla většina stolů a židlí na svém místě. Marie a Daniela pomáhaly také. Kromě toho ale stihly pořídit i pár dokumentárních snímků. Jak se jim povedly? Posuďte sami. Ať se vám budou líbit nebo ne, v každém případě zaznamenaly část historie života školy. Jeden časový úsek přípravy plesu.

Pan školník si opravdu poradím se vším…

Dnes už jsou stoly i židle uklizeny, obrázky opět rozvěšeny po chodbách školy, ubrusy složeny, nádobí umyto, koberce vysáté. I pódium je už rozebrané a uklizené. Vzpomněl by si někdo dnes, nebýt fotografií a videozáznamu, kdo jej vyráběl a u koho? Kdo škole zcela nezištně prospěl a bohužel už není mezi námi? A v kterém roce to bylo?

Ještě půjdeme několikrát…

Stačí se podívat na video a fotografie v článku „Dědci v akci, postavili pódium“. A vše je jasné. Proto je dobře, že při přípravě VIII. společenského plesu holky fotily. Jednou budou letošní deváťáci nad jejich výtvory také rádi a s úsměvem vzpomínat.

Foto Marie Bártková a Daniela Juříková, text Karel Knapp

Back To Top