Musíme zachránit zakletou princeznu!  Co pro to je třeba udělat? Princezna pochází ze čtenářského království, jestli ji chceme v nejvyšší věži zachránit, musíme získat všech 5 kouzelných klíčů od jejích komnat. Když to zvládneme, sama princezna nám poděkuje a předá nám i odměnu – nový Slabikář pro malé čtenáře. Tak zněl úkol pro žáky 1. A.

Na pomoc jsme si pozvali kamarády z 6. B, kteří dohlíželi, zda úkoly plníme správně a mohli nás odměnit razítkem na papírový klíč. Spojovali jsme slabiku s obrázkem, skládali domečky s písmenky, přiřazovali písmenka k obrázkům, četli slabikovou cestičku a plnili jsme pracovní list. Nakonec jsme vše zvládli a všichni jsme se pyšnili vyplněným klíčem.  Konečně jsme mohli vyslovit heslo, kterým jsme princeznu vysvobodili.

Vysvobozená princezna nás odměnila Slabikářem a klíčem, který nám zůstane na památku. Šesťáci pro nás měli připravené krásné záložky, my jsme pro ně měli nachystanou sladkou odměnu za jejich pomoc a trpělivost.Byl to opravdu velký zážitek a už teď se moc těšíme, jak ze Slabikáře budeme ve škole i doma předčítat. Akce byla součástí projektu Musíme si pomáhat.

 

 

 

Foto Miroslava Tupá, text Kateřina Vergu

Back To Top