Kluci, holky, vážení rodiče. Školní rok 2018 – 2019 slavnostně zahájíme v pondělí 3. září v 7.45. Nebudete potřebovat vůbec nic. Ani tašky, ani přezůvky. Na první den školního roku a krátký pobyt ve třídách v rozsahu 30 – 45 minut si stačí přinést dobrou náladu.

Těšíme se na nové školáky, naše prvňáčky, kterým se budou věnovat paní učitelky Jitka Hlaváčková, třídní 1. A a Irena Santariusová, třídní 1. B. (seznamy zde). Podrobnosti k docházce prvňáčků do školy včetně toho, co je potřeba zajistit a nakoupit, vám, zákonným zástupcům, byly sděleny v předstihu na červnové schůzce. Další informace týkající se organizace výuky na počátku září sdělí třídní učitelky a vychovatelky ŠD na konci pondělního setkání.

Těšíme se také na nové žáky, kteří se přistěhovali do Města Albrechtic, nebo k nám přecházejí z jiných škol. Nově přihlášené žáky k docházce uvítáme v kanceláři ředitelky, případně zástupce ředitelky školy. V prvních krocích v neznámém prostředí jim pomohou třídní učitelé, kteří si je zde vyzvednou a předají prvotní informace i jejich rodičům. Pokud ještě zvažujete přihlášení či přestup svého dítěte k docházce na ZŠ Město Albrechtice, nabízíme vám nezávaznou prohlídku školy (po vzájemné telefonické domluvě na čísle 777 719 340).

Pokud patříte k těm, kteří si zatím nekoupili sešity, chcete znát jména budoucích učitelů, chcete již dnes vědět, kdy budou prázdniny, znát termíny třídních schůzek v nastávajícím školním roce, podle jakého vzdělávacího programu se budete učit, jaké nabízíme zájmové kroužky (budou upřesněny na počátku září), sledujte průběžně obsah pod odkazy Úřední deskaŠkola.

Školní družina bude pro přihlášené žáky pro zbytek prázdnin v provozu od pondělí 27. srpna do pátku  31. srpna od 7 do 15 hodin. Vstup hlavním vchodem. Bližší informace podá paní Alena Honajzerová, vedoucí vychovatelka (mobil 777 719 364, e-mail: alena.honajzerova@zsma.cz).

Pondělí 3. září je určeno jen ke krátkému slavnostnímu zahájení. Po jeho ukončení se o přihlášené děti do školní družiny postarají paní vychovatelky. Obědy se vydávají v době od 10.30 do 12 hodin. Podrobné informace k odběru obědů jsou uvedeny pod odkazem „Jídelna“.

Úterý 4. a středa 5. září jsou vyhrazeny pro vydávání učebnic a třídnické práce. Pravidelné vyučování podle rozvrhu bude ve všech třídách zahájeno ve čtvrtek 6. září 2018. A pozor! Už se na Vás těšíme.

Foto archiv školy, text Regína Hajná

Back To Top