V pátek 28. ledna se zaplnila velká tělocvična zvědavými rodiči, prarodiči, sourozenci i učiteli, aby společně podpořili naše odvážné tanečníky při jejich závěrečné přehlídce všech zdolaných tanců. Jistě mi dáte za pravdu, když si vzpomenete na svých patnáct let, že to chce spoustu odvahy předstoupit před rodiče ve společenském odění, držet za ruku zcela jiného mladého muže než je tatínek a usmívat se před maminkami na ty krásné spolužačky, kterým to opravdu moc slušelo.

Naši deváťáci to dokázali. Skvěle zatančili dvě taneční sestavy, dále prezentovali všech 12 tanců, které si v předtaneční výchově osvojili. Také bylo uděleno několik ocenění např. za nejlepší taneční skluz, za odvahu, titul gentlemana a další. Rodiče si nejen společně zatančili se svými ratolestmi, ale také prošli minikurzem counry tance a dokázali, že to vůbec není náhoda, že jsou ty jejich děti tak šikovné. Ocenění by si zasloužili téměř všichni.

Na začátku tanečních nás bylo 21 párů a úctyhodných 19 párů lekce dokončilo. Bohužel, někteří z nich v pátek nemohli dorazit, protože byli nemocní, ale budete mít příležitost je vidět příští sobotu na školním plese. Závěrem bych chtěla poděkovat všem, kteří se na přípravě plesíku podíleli, sponzorům z řad rodičů, SRPDŠ a samozřejmě největší dík a obdiv patří našim tanečníkům, kteří se protančili zase trošku blíž té neodvratitelné dospělosti.

Foto a video Karel Knapp, text Magdaléna Handlířová

Back To Top