Ve čtvrtek 16. března se ve velké tělocvičně ZŠ Opavická známkovalo. Nebyly to však klasické školní pětky a jedničky, ale někdy i desítky. A místo učitelů zde známkovali rozhodčí gymnastiky sestavy v prostných, v přeskoku a na hrazdě. Vyspělejší gymnastky si nechaly ohodnotit i kladinu. A jak to dopadlo? Většinou velkou spokojeností za výkony odpovídající přípravě. Bylo uděleno 27 medailí v 11. kategoriích. Startovalo celkem 38 závodníků, z toho i 3 chlapci. Ze všech máme velkou radost a všem blahopřejeme.

A ohlas trenérek? Na ploše panovala pravá sportovní a závodní atmosféra, bojový duch si přivezly starší žákyně z lyžařského výcviku, kdy ještě ráno lyžovaly, pak se převlékly do dresů a učesaly a vyběhly z autobusu přímo na plochu tělocvičny. Příjemným překvapením byla pak hojná  účast školky, která si poprvé pořádně zazávodila.

Na společném hodnocení pak trenérky konstatovaly, že albrechtická gymnastika se výkonnostně  posunula opět na vyšší úroveň a mohou se těšit na další výběrové závody – Krnovský čtyřlístek. Uvítájí také další zájemce o gymnastická cvičení nejen teď na jaře, ale i na podzim.

 Vedoucí oddílu Katka Bugrisová, trenérky Radka Gavendová a Ilona Šrajbrová

Back To Top