Dne 30. 5. 2019 se vydala třída 7. B společně s Janou Samli a Lubomírem Grčkem na školní výlet do přírody. Ubytovali jsme se na chatě Moravice, která se nacházela v Karlově pod Pradědem, tam na nás už čekali dva moc milí pánové z agentury hra-na.eu, kteří pro nás vymýšleli různé aktivity. Nedaleko našeho hotelu se nacházel sportovní areál, kde jsme celé dopoledne hráli seznamovací hry.

Volné chvíle jsme trávili u pingpongového stolu. Po odpoledním odpočinku jsme se vydali do nedalekého hotelu Kamzík na krytý bazén. Až na některé výjimky se všichni zúčastnili odpoledního osvěžení. Ostatní šli společně s učiteli do obchodu ve vedlejší vesnici. Poté nás čekala hra pevnost Boyard, kde jsme plnili nelehké úkoly, které nám instruktoři vymysleli. Po skončení hry jsme se přemístili k ohništi a opekli si špekáčky.

Po tom, co jsme se najedli, tak někdo vymyslel, že si zahrajeme hru na schovávanou, ale ne tak ledajakou, nazvali jsme ji „dupák“. Účelem hry bylo dupnout na desku, která byla položena na špalku a v momentě když jste na ní dupli, tak klacky na druhé straně vyletěly do vzduchu. Do té doby nebylo možné nikoho zapikat. Pikající je tedy musel znovu posbírat a poté mohl hledat dál. Některým pří hře uvízla noha v bahně, jiní si z lesa donesli židli. Hru jsme ukončili, protože bylo pozdě večer a šli jsme na kutě.

Budíček byl v osm hodin, dali jsme si snídani a vyrazili jsme za instruktory, kteří pro nás připravili povídaní o přežití v přírodě. Poté jsme se snažili rozdělat oheň pomocí křesadla. Výlet se schyloval ke konci a tak jsme se rozloučili s instruktory a vydali se na autobus. V takovém vedru se batohy nesly špatně, ale zvládli jsme to. Živí a unavení jsme se vrátili domů. Školní výlet v přírodě se nám i učitelům moc líbil a myslíme, že by nám prospělo více takových výletů.

Foto Jana Samli, text Magdaléna Dubová a Aneta Tumová

Back To Top