V každém z nás zanechaly nedávno skončené olympijské hry nejen pocit hrdosti, ale také touhy po podobném ocenění. Ovšem ne každý je zrozen pro sport. Jsou však i jiné činnosti, které nás baví a v nichž můžeme vyniknout. Přesvědčili nás o tom Jakub Křištof a Vojtěch Šiška ze 4. B. Oba jsou to kluci, kteří milují přírodu a hlavně zvířata.

Vojta a dva Kubové…

Proto je jejich blízcí přivedli k chovatelství. Ve svém mladém věku se už stali členy Českého svazu chovatelů Krnov – Chomýž. Kuba, jakožto starší a mnohem zkušenější chovatel, má ve své vitríně již mnoho pohárů a ocenění za chov holubů, hus a kachen. V letošním roce se jeho sbírka rozrostla o další dvě čestné ceny. Vojta, za velké podpory Kuby, má za sebou svou první, a to hned okresní výstavu.

Musíte uznat, pěkný pohled…

Jako nejmladší člen svazu už také zaznamenal chovatelský úspěch – dostal čestnou cenu za jednoho ze svých tří vystavovaných králíků plemene zakrslý Durynský saténový. Toto ocenění je v chovatelství bráno stejně jako zlatá medaile ve sportu, a proto je na něj devítiletý Kuba náležitě pyšný. Ovšem nemyslete si, že jejich ceny jsou zadarmo, kdepak.

Oceněný Vojta…

Skrývá se za nimi mnoho práce nejen se zvířaty. Úlevy nemají ani v ČSCH a stejně jako ostatní členové musí pomáhat i při výstavách. Ráno brzy vstávají, aby před odchodem do školy nakrmili svá zvířata, někdy nejdou ani spát. To když čekají nový přírůstek do svého chovu. Proto je každé ocenění tou nejlepší odměnou za jejich celoroční práci a tou nejkrásnější motivací pro další rok. A protože výstavy letos ještě nekončí, popřejme jim hodně dalších úspěchů.

Foto a text Alena Křištofová

Back To Top