Po deseti „nekonečných a úmorných“ hodinách předtaneční výchovy jsme konečně mohli ukázat svým příbuzným, známým, kamarádům a učitelům, co všechno jsme se naučili.

Naším tanečním lektorem byl mistr Pavel Měrka, který se snažil do nás „vtlouct“ kromě tance i základy slušného chování. Na závěrečné hodině jsme nechtěli hostům předvést jen své „ladné“ pohyby, ale také je trochu pobavit a rozveselit. Připravovali jsme se na to pečlivě 36 hodin, abychom se několik klasických, ale i moderních tanců řádně naučili.

Největší problémy nám asi dělala naše lidová polka.

Jeden z moderních tanců – letkiss – jsme si dokonce trochu upravili. Normálně se při něm do taktu křičí „hop, hop, hop“, no a my, jelikož jsme chtěli být originální, jsme si přidali oblíbený pokřik: „Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop…“… 😉

Všichni jsme se také bavili při soutěži, kterou připravil náš skvělý taneční mistr pan P. Měrka – (tanec s nafukovacími balonky).

Kromě nás, tanečníků, se určitě dobře bavilo i publikum, rodiče a příbuzní, kteří si s námi některé tance také zatančili.

Text – Martina Jalamasová, foto – Jitka Šimeková; žákyně 9. třídy.

Tanec stejný

Back To Top