Kdo by neznal nezapomenutelnou ruskou pohádku Mrazík? „Chaloupko, ke mně!“ nebo: „Nastěnku chci za ženu!“, jsou hlášky, které si pamatují snad všichni. Každý rok netrpělivě hledáme v programové nabídce, jestli budou dávat tuto pohádku.

A představte si, letošní Vánoce je tu Mrazík s předstihem. O její divadelní nastudování se pokusily děti z 3. B. Nikdo si nedovede představit, kolik práce je čekalo. Upravení scénáře, výroba kostýmů, scény a hlavně rekvizit, tanec, zpěv i dlouhé texty.

S velkou chutí se pustily do práce, protože už měly zkušenosti s pohádkou „O vznešené ježibabě„. Během dvou měsíců se trénovalo, zkoušelo, vyrábělo a shánělo, až byli mladí ochotníci sžití se svou rolí tak, že mohli předstoupit před publikum.

Ivan se vydal do světa pro nevěstu. Musel čelit úkladům loupežníků a baby Jagy, aby nakonec za pomoci dědečka Hříbečka a Mrazíka našel krásnou Nastěnku. Premiéru měla pohádka v kině 27. 11. 2001 a sklidila obrovskou pochvalu s velkým potleskem.

Herci jako vždycky nezklamali a jejich režisérka je na ně právem pyšná. Divadelní přestavení shlédnou ještě kamarádi z nižšího stupně a mateřské školy. Máte se na co těšit!

Režisérka Regína Hajná
 

Back To Top