Věřili byste, že i pohádkové bytosti mají starosti? Samozřejmě že ano, ale úplně jiné než my, obyčejní smrtelníci. Lesní stromy se starají o poklady ukryté v lese, víly musí tancovat jako vánek a dva upovídaní kašpárci si nevědí rady s jejich kamarádkou ježibabou. Ta se jednoho dne rozhodne, že se stane vznešenou princeznou. Přátelé vodníci a čert jí to sice vymlouvají, ale marně. Překouzlí se do princezny a vydá se na zámek, vzít si za muže nejkrásnějšího a nejvznešenějšího prince.

Po mnoha útrapách pozná, že princ je sice velice vznešený, ale taky hrozně zbabělý. Proto se raději vrátí zpět do lesa ke svým pohádkovým kamarádům. Za muže si vezme čerta a vodníci jim vystrojí nádhernou svatbu. Pohádku se zpěvy a tancem „O vznešené ježibabě“ nacvičily děti z 2. B. Na svoji generálku pozvali malí herci nejprve své kamarády z mateřské školy. Představení jim zahráli ve své třídě, ve které se od rána čarovalo. Ježibaba vyslovila tajné zaklínadlo a z pana ředitele se stal kameraman, který divadlo pro nás natočil.

Pak už následovala premiéra na nádvoří linhartovského zámku 29. května. Za své herecké i pěvecké výkony sklidily děti obrovský potlesk a pochvalu všech přítomných. Některým divákům dokonce ukáplo i několik slziček dojetí. Odměnou pro malé divadelníky z 2. B byl nejen spokojený divák, ale i videozáznam z představení, který dostanou na památku.

Foto a video Karel Knapp, text Regína Hajná

Back To Top