Na poslední gymnastický trénink před blížícími se Vánocemi připravily trenérky gymnastického kroužku Radka Gavendová, naše bývalá kolegyně, a Vendula Hájková, naše bývalá žákyně, kontrolní závody výkonnosti. S příchodem nové trenérky Vendy se zvýšila úroveň i náročnost na sestavy.

Paní Radmila Gavendová, co by bývalá tělocvikářka, ví, jak na to…

Všichni byli proto zvědaví, kdo se stane absolutním vítězem soutěže. Kroužek úspěšně funguje již pátým rokem a některá děvčata jsou skutečně na výborné úrovni. Gymnastiku cvičí pravidelně každý týden12 dívek od 1. do 6. ročníku. Soutěžilo se v trojboji prostná-přeskok-hrazda.

Náročná sestava…

V úvodu čekalo děvčata rozcvičení a poslední zkouška pečlivě připravených sestav na hrazdě a gymnastickém pásu za doprovodu hudby. Aby vše probíhalo, jak se patří, vylosovaly si dívky na lístcích své pořadí a soutěž mohla začít. Výkony byly i přes mírnou nervozitu gymnastek opravdu vyrovnané.

Cvičitelky a porotkyně p. Radmila Gavendová a p. Vendula Hájková…

Trenérka Vendy nikoho nešetřila a hodnotila přísně a spravedlivě, a tak se stalo, že se na prvním místě umístily hned tři soutěžící se stejným počtem bodů. O první, druhé a třetí místo se tedy podělily žákyně Eliška Baránková z 3. A, Lucie Boháčová a Veronika Pořízková.

A tady nás všechny máte…

Ostatní děvčata však nemusely smutnit, i ony dostaly velmi pěkné a hodnotné ceny za vynikající výsledky. Blahopřeji a přeji všem gymnastkám, aby jim jejich zájem o sport dlouho vydržel.

Foto a text Kateřina Lozertová

Back To Top