Od října 2013 pracují na škole dva kroužky se zaměřením na fotografování. Téměř každý pátek se zájemci o malování světlem scházejí buď při pořizování snímků nebo povídání si nad svými vlastními výtvory.

Focení nás baví…

Témata jsou různá. Od fotografování krajiny či portrétů až po zaznamenávání zážitků z trávení volného času doma. Kluci a holky z 8. a 9. tříd si jsou při těchto činnostech téměř soběstační a chtějí se spíš poradit.

Kdo z koho…

S těmi menšími je to trochu jinak. Pravidelně a bez rozpaků „vletí“ za stálého smíchu a štěbetání do ředitelny Emča a Kubík z druhé třídy. Občas se přidají i nepravidelní návštěvníci, mezi které patří i Ondra ze šesté třídy.

Ondra si při fotografování nenastavil vyvážení bílé. Nevadí…

V každém případě jeden neví, jestli si chtějí hrát, jen tak si popovídat nebo skutečně fotit. Podle neustálého cvakání spouští zřejmě platí nejvíc to poslední.

Hrajeme si se světly a stíny…

Když bylo špatné počasí, učili jsme se při 60minutových schůzkách uspořádat na okně pár kamenů, aby tvořily zajímavou a dobře rozptýleným světlem nasvícenou tu nejlepší kompozici, hrát si se světly a stíny.

Ondro, už nám neutečeš…

Na jedné z dalších schůzek se se stejným zaujetím děti honily po třídě a přitom plnily jednoduchý, ale technicky náročný úkol. Vytvořit co nejzajímavější „sportovní“ snímek a přitom nenechat vyfotit sebe.

Na cestě za zajímavými snímky…

Poslední páteční setkání provázelo již jarní sluníčko. Vyrazili jsme do přírody – směr rybník Celňák.

Vidíš?

Nápad střídal nápad. Digitální fotoaparáty nezahálely. Jak vše dopadlo, se můžete podívat na připojených fotografiích.

Další nápad na fotografování…

Já za největší úspěch považuji, že nikdo nespadl do vody, ani z pilíře železničního mostu a především to, že jsme přinesli zpět do školy v dobrém stavu i foťáky. Což se nám už jednou nepodařilo. Dobré světlo všem…

Foto Karel Knapp, Emča, Kubík a Ondra, text Karel Knapp

Back To Top