Říjen pomalu končí a s ním i první měsíc kurzu taneční výchovy pro žáky devátých tříd. Jako každý rok i letos se naši žáci setkávají ve školní tělocvičně vždy v pátek, k jedné veliké změně ale přeci jen došlo. Manželé Handlířovi, kteří taneční vždy vedli, jsou totiž příliš pracovně zaneprázdněni, bylo tedy třeba přijít s plánem B. Ten naštěstí vymyslela paní ředitelka Regína Hajná, jež se spolu se svým manželem nabídla, že taneční povedou.

Tanec je jejich velikým koníčkem, sami několik kurzů, samozřejmě pro pokročilé, absolvovali, a pokud jste je někdy viděli na tanečním parketu, víte, že dětem rozhodně mají co ukázat. A já mohu jen potvrdit, že se jim v jejich nových rolích daří. Mladí tanečníci z nich nespustí oči, poslouchají je na slovo, a pokud náhodou v některé lekci chybí, hned ztrátu aktivně dohánějí.

Všichni již zvládají základní kroky osmi tanců. Ovládají např. mazurku, blues, valčík či waltz. Občas se jim ještě pletou nohy, ale do 6. prosince, kdy by se měl konat školní ples, určitě všechny detaily dopilují. Protože se opět přihlásilo víc děvčat než kluků, bylo třeba povolat posily z řad loňských deváťáků. Moc klukům děkujeme a také děkujeme manželům Hajným za ochotu, odvahu a hlavě čas, který dětem věnují.

Foto Renata Doležalová, Martin Hajný, text Renata Doležalová

Back To Top