Den otevřených dveří využili budoucí prvňáčci se svými rodiči a zájemci k tomu, aby si ve čtvrtek odpoledne prohlédli albrechtickou školu. V učebnách je přivítali paní učitelky a učitelé, kteří jim předvedli, na co se mohou příští školní rok těšit.  Pedagogičtí i správní zaměstnanci si připravili aktivity, při kterých se nikdo nenudil. Skládalo se puzzle, hrálo se pexeso, vyráběly se kytičky, vybarvovaly se obrázky, na noteboocích a interaktivních tabulích se plnily zábavné úkoly.

Ve velké tělocvičně se hrál florbal, basketbal, Kin-ball. Nejvíce malé návštěvníky zaujala překážková dráha s balančními míči a trampolínami. V hudebně se odvážlivci pustili do hraní na bubny, bobotubes, zvonečky a jiné nástroje a nejodvážnější si  zazpívali do mikrofonu. V dílnách se tvořilo se dřevem. Návštěvníci si mohli vyrobit rybičku, kačenku, panáčka nebo zatlouct hřebík.

V jazykové učebně si zájemci vyzkoušeli poslech ze sluchátek a práci s interaktivní tabulí. Nejlepší písaři z řad žáků představili programovou výuku ZAV a předvedli návštěvníkům psaní všemi deseti. Zajímavý program připravili v odborné učebně chemie mladí fyzikové a chemici.  Pokusy s vodou, magnety, elektrostatikou, roboty se všem dětem líbily.  Za splněné úkoly byli budoucí prvňáčci odměněni drobným dárkem. Ten připravily paní vychovatelky ze školní družiny.

Den otevřených dveří se vydařil a my se těšíme na nové školáčky, se kterými se uvidíme již ve čtvrtek 11. dubna při zápise.

Foto a text Regína Hajná

Back To Top