V pondělí 2. září začal nový školní rok 2019/2020. Každý ze školáků ho prožíval jinak. Ostřílení deváťáci vše řešili s nadhledem a problém jim dělalo snad jen náročné vstávání.

Jiné to bylo u nových žáků, kteří přešli z jiných škol. A co teprve u našich nových nejmenších spolužáků, čtyřiceti pěti prvňáčků. Jít poprvé do školy, to je přece událost.

Některým z nich ukápla slzička z nejistoty při vstupu do nového prostředí, přestože s nimi byli maminky i tatínkové. To vše se ale změnilo, když se ve svých krásně vyzdobených třídách seznámili s třídními učitelkami Kateřinou Vergu a Vladimírou Dudkovou.

Určitě se není čeho bát. Obě totiž pro své děti připravily množství zajímavých úkolů, které plnily společně s veselou včelkou Májou a Vilíkem, jejím nejlepším kamarádem z pohádky, stejně jako před sedmi měsíci u zápisu do první třídy.

Povídalo se, vybarvovalo, každý o sobě mohl něco povědět a představit se svým novým kamarádům. Chtělo to kus odvahy, a tak se není co divit, že se nakonec rozdělovaly i papírové medaile.

Foto Milan Pokorný, text Kateřina Vergu a Vladimíra Dudková

Back To Top