Cesta plná dobrodružství čekala ve čtvrtek 11. dubna na 49 předškoláků, kteří přišli se svými rodiči k zápisu. S pomocí paní učitelek a neposedného čmeláka se vydali na včelí průzkum. Jako pilné včelky se rozletěli plnit různé úkoly, které si pro ně připravila včelka Mája.

Pomáhali najít správnou cestičku k úlu, poznávali barvy kytek na louce, počítali pestíky v květinách, určovali rozdíly mezi včelkami, na interaktivní tabuli vybarvovali připravený obrázek, na louce skládali z geometrických tvarů domeček pro včely.

Na rozkvetlé louce si s čmelákem Brundou zacvičili, zazpívali písničku nebo přednesli básničku. Brunda se pokoušel malé školáky poplést, ale moc se mu to nedařilo. Na konci dlouhého včelího putování čekalo na děti překvapení. Za odměnu si mohli ze stromu sundat včeličku s medem, ustřihnout balónek a vybrat si medové lízátko s včelkou Májou.

Do dvou prvních tříd nastoupí v září 2019/2020 43 dětí. O roční odklad k nástupu povinné školní docházky požádali zákonní zástupci 6 dětí. Pokud ještě zvažujete přihlásit své dítě k docházce do naší školy dodatečně, nezávazně nás můžete kdykoliv navštívit. Umožníme vám prohlídku celé školy, seznámíme vás s obsahem vzdělávání a poskytovanými službami.

Seznam dětí přijatých do prvních tříd k zahájení povinné školní docházky od školního roku 2019-2020 k nahlédnutí zde.

Žádosti o odklad zde.

Video Karel Knapp, foto a text Regína Hajná

Back To Top