Během letních prázdnin se naše škola přihlásila k Výzvě 57 v oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání OP VK (reg. č. CZ.1.07/1.1.00/57.0187 „Tvoříme v dílnách“) , která je určena na rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy a rozvoj profesních dovedností učitelů pro výuku zaměřenou na zlepšování technických dovedností.

Kluci se radí…

Minulý měsíc jsme obdrželi finanční dotaci, za kterou jsme nakoupili dílenské hoblice a potřebné nářadí pro žáky. Pan školník René Chmelař před týdnem ustavil ve školních dílnách nové truhlářské hoblice a někteří žáci už měli možnost je vyzkoušet.

Nové hoblice…

Podmínkou pro získání dotace je zhotovení žákovských výrobků. Tohoto úkolu se s nadšením zhostili žáci 8. B třídy. Kluci i děvčata se rozdělili do skupin a společně již měsíc pracují na svých výrobcích.

Všechno se musí správně vyměřit…

Chlapecké skupiny vyrábí dřevěné hrábě podle připraveného technického výkresu a děvčata stojánek na ubrousky, který si samy navrhly. Svoji práci zakončí v projektovém dnu “ Tvoříme v dílnách“. O jeho průběhu vás budeme informovat.

Foto a text Radka Žlebčíková

Back To Top