Jízdu na koloběžce nebo na kole zvládne každý druhák i mnozí žáci z prvních tříd. Některé dopravní značky znají už z MŠ. Ale co základní pravidla a povinnosti účastníka silničního provozu?

Bez přilby ani ránu…

To si svými otázkami ověřily dvě policistky z Města Albrechtic. Paní pprap. Jana Mroščáková a pprap. Bc. Renáta Grigoriadisová. Policistky se ptaly všech dětí z nižšího stupně, zda musí mít při jízdě na kole vždy helmu, jestli používají reflexní pásky… Během dopoledne probraly s dětmi hodně dalších otázek a dotazů.

Reflexní vesta…

Obě vysvětlovaly a ukazovaly na interaktivní tabuli konkrétní situace. Děti si tak lépe uvědomily, jestli se chovají správně, kde dělají chyby. Popovídaly si o  bezpečných místech ke hraní. Upozornily děti, proč je důležité se dvakrát podívat vlevo než přejdou silnici. Jak se mají postarat o své kolo, aby bylo připraveno na cesty.

Pozorně posloucháme…

Znalosti potřebují nejen pro vlastní bezpečnost, ale také v dopravní soutěži. Už brzy začnou trénovat jízdu zručnosti na dopravním hřišti v Krnově. Aby zvládly tuto dopravní soutěž, musí správně vyřešit i znalostní test.

Ve třídě si všechno zopakujeme…

Na závěr besedy dostaly děti omalovánky s policejní tématikou a ihned se ve svých třídách pustily do vybarvování.

Foto a text Irena Santariusová

Back To Top