Výuka prvouky a přírodovědy může být zábavná. O tom se přesvědčili žáci prvního stupně hned první den po jarních prázdninách. Naši školu navštívilo mobilní planetárium, které nás v mžiku přeneslo se svými programy do vesmíru, do hlubin oceánu, hluboko pod zemský povrch a k planetám sluneční soustavy.

Už se těšíme…

Že to není možné? Ale ano. V tělocvičně se postavila kopule a nafoukla se pomocí ventilátoru. Uvnitř se na podlaze rozložily žíněnky, protože diváci sledují promítání vleže. Speciální technika umožnila projekci na celou plochu kopule.

Ležíme a koukáme…

To stimulovalo pocit, že jste se ocitli v daném prostředí. Programy mobilního planetária vznikly v zahraničních animačních studiích. Pro každý ročník byl připraven jiný film.

Jaký film na nás čeká…

Nejvíce naše malé zeměpisce, přírodovědce a fyziky zaujaly pořady (Voda, zázrak přírody, Astronomie pro děti, Klimatické podmínky – jaká budoucnost nás čeká?).

Ukázka z filmu…

Krátké ukázky k filmům můžete zhlédnout i vy. Stačí si otevřít odkaz zde. Na závěr si děti vše zopakovaly a vyplnily pracovní listy. Paní učitelky si tak mohly ověřit, jak byli žáci pozorní během promítání.

Foto Jitka Hlaváčková, Zdenka Závodná, text Irena Santariusová

Back To Top