Pokud navštívíte naši 2. A, nelekněte se. Z každého koutu na vás bude koukat kostra nebo člověk s odhalenými vnitřními orgány. To proto, že jsme se učili poznávat lidské tělo. Nejprve jsme vše potřebné nastudovali z přinesených encyklopedií, internetu, poučných knih.

Velmi zajímavou pomůckou pro nás byla rozkládací žena, kterou dostal náš spolužák Michal jako vánoční dárek. Další informace jsme čerpali z DVD „Byl jednou jeden život“. A víte, že na částech lidského těla se dají dobře procvičovat například i tvrdé a měkké souhlásky? Tak třeba: oči, uši, rty, obočí, zápěstí, prsty, nohy a podobně.

Příkladů by se našla spousta. Také ve zpívané a pohybové hře „Hlava, ramena“ si můžeme dobře zopakovat části lidského těla v rychlém sledu za sebou a ještě se u toho zasmát. Celý projekt o člověku jsme ukončili základy zdravé výživy. Vedoucí školní jídelny paní Darja Stýskalová měla dobrý nápad.

Navrhla, abychom pro všechny strávníky sestavili týdenní jídelníček. A to není jen tak. Nejprve nám vysvětlila, jaké zásady musíme dodržovat. A pak už to šlo samo. Takže od 22. do 26. února 2010 přejeme všem, kdo se stravuje v naší školní jídelně, dobrou chuť. 

Foto Zdeňka Závodná, text žáci z 2. A

                                                              

 

Back To Top