Není tomu zase tak dlouho, kdy jsme se ještě všichni pravidelně vídali v lavicích naší jazykové učebny. Asi bychom se s dětmi shodli na tom, že nejzábavnější pro ně bývají hodiny, kdy soutěžíme a hrajeme hry. Hry (slovní, pohybové nebo interaktivní) jsou vždy mnohem poutavější formou procvičování a motivací se aktivně účastnit výuky.

Velice populární jsou aktivity spojené s využitím elektronických zařízení. Nejčastěji využíváme interaktivní tabuli s projektorem, sluchátka, tablety nebo mobilní telefony a samozřejmě počítač. Těsně před jarními prázdninami prezentovali žáci osmých tříd své projekty o zemích dle vlastního výběru. S pomocí interaktivní tabule tak mohli svůj výklad obohatit o zajímavé obrázky nebo videa ze zemí celého světa.

Když už jsme zmínili interaktivní hry, tak bych dětem ráda připomněla výbornou aplikaci s názvem Kahoot, kterou můžete využívat i teď a zahrát si třeba se svými sourozenci. Přes dataprojektor jsme si zobrazili zadání připraveného testu a žáci se pomocí pinu, který zadali do svých mobilních telefonů, připojili. Pak už stačilo jen odpovídat. Na Kahoot.it nenajdete pouze testy spojené s výukou anglického jazyka, ale také s hudbou, uměním, sportem nebo třeba filmy. Jinými slovy, každý si tam najde to, co ho baví a zajímá. I když si poslední dobou interaktivní výuky užíváme až přespříliš, věřím, že si s touto aplikací užijete spoustu zábavy stejně jako my ve škole.

V hodinách využíváme vybavení, které máme z projektu „Další etapa modernizace vybavení ZŠ Město Albrechtice“ regionální číslo CZ.1.10/2.1.00/30.01597.

Foto a text Jana Samli

 

Back To Top