Stromy na náměstí ČSA v Městě Albrechticích se první říjnový týden staly netradiční galerií. Od 3.– 10. října 2020 se uskutečnil již šestý ročník Výstavy na stromech. Letošní téma bylo Práce (bez) budoucnosti – tedy jak nové technologie proměňují práci a pracovní podmínky nejen zaměstnankyň a zaměstnanců.

Technologie tu mají být od toho, aby nám mnohé ulehčily – v zaměstnání, domácnosti či komunikaci. První jarní měsíc plný zpřísněných karanténních opatření definitivně odhalil, jak moc na nich naše každodenní životy závisejí. Pracovní schůzky v kancelářích se přesunuly na onlinové komunikační platformy, týdenní nákup nám díky internetové objednávce přivezla rozvážková služba až do domu, učební látku si žáci vyzvedli v online aplikaci. Ne vždy ale technologické změny znamenají pouze ulehčení práce. Výstava na stromech na panelech odhalovala, jak se robotizace, automatizace a digitalizace promítá do pracovních podmínek a jaký dopad to má na ty, kteří v daných profesích pracují.

Výstavu v našem městě připravili žáci 9. ročníků společně s paní učitelkou Kubiszovou, je to již náš třetí ročník. Kde všude se výstava konala + bližší informace najdete zde: https://www.nazemi.cz/cs/vystava-na-stromech.

Foto a text Michaela Kubiszová

Back To Top