Sam a Lup jsou skřítkové, které čaroděj Pim Pam začaroval za nepěkné chování. Žáčkům z 1. A bylo kluků líto a rozhodli se jim pomoci. Čaroděj souhlasil a připravil pro ně pět úkolů, které když se jim podaří splnit, kouzlo se zruší a zlobidla najdou cestu domů do své vesnice. Za každý úspěšný pokus dostaly děti od kouzelníka jedno písmenko do tajenky.

Kluci a holky se při plnění úkolů pobavili a ještě si zopakovali písmena, slabiky a slova, která se naučili číst v minulých měsících. Povedlo se. Po vyluštění záhadného jména vesnice se mlha zvedla, vesnice se objevila a Sam a Lup se mohli šťastně vrátit ke svým rodičům.

Za odměnu naši třídu navštívil sám čaroděj Pim Pam, aby dětem předal vzácnou knihu. Slabikář. Doporučil všem klukům a holkám, aby se co nejdříve naučili číst a mohli si tak sami v brzké době přečíst pravidla slušného chování, aby nedopadli jako ti dva zlobiví skřítkové. A ještě jednu odměnu děti dostaly. Od šťastných maminek těch dvou lumpíků obdržely balíčky s napečenými písmenky, ze kterých si mohly složit své jméno. Tento úkol zvládli žáci 1. A na jedničku.

Foto a text Zdenka Závodná

Back To Top