V úterý 9. června se 5. A vypravila na školní výlet do Holčovic. Na cestu jsme se vydali ráno v 7.45. Počasí nebylo nijak pěkné a obávali jsme se deště, ale už v Hynčicích při svačině svítilo i sluníčko. 

Vyrážíme…

Cesta nám trvala 3 hodiny, ale byla zábavná. Když jsme dorazili do cíle na Zlatou Opavici a vyzvedli jsme si batohy, byli jsme ubytováni v penzionu Eliška.

Náš pokoj…

Pokoje byly útulné, mnozí užasli nad jejich vybavením i s vlastními koupelnami. Po prohlídce celého penzionu jsme šli na skvělý oběd (kuřecí řízek s bramborovou kaší a zeleninou) do jídelny hotelu. Společné stolování v nádherném prostředí nás mile překvapilo. Obsloužení jako v restauraci jsme si moc pochvalovali.

Hrajeme hry…

Po chvilce poledního odpočinku jsme se těšili na různé aktivity. Celé odpoledne nám rychle uběhlo s hrami na pokojích, nákupu v blízkém obchodě – pití, sladkosti a někteří si koupili i hračky do vody, protože se nemohli dočkat koupání.

V bazénu jsme řádili…

Před večeří jsme se chystali už i na bazén a tak pečlivě vybírali vhodné oblečení, po koupání bude asi zima a chtěli jsme ještě opékat a hrát venku hry. Na večeři jsme měli rizoto. A pak hurá do bazénu, to byla paráda, vyřádili jsme se, dokonale si promasírovali celé tělo různými proudy vystřikujícími z boku bazénu, holky nacvičovaly různé obrazce ve vodě a kluci zkoušeli plavecké schopnosti v protiproudu.

Nekoukej…

Pak na nás čekalo rozdělání ohně, opékání klobás a hry s házecími míčky. Na pokojích jsme hráli hry např. fotbálek, poker, aktivity, flašku nebo taneční souboj. Většina šla spát až o půlnoci, protože si chtěli užít výlet co nejvíc, někteří nemohli vůbec usnout, ale nakonec je přece jen únava přemohla.

Farma Bellama…

Na druhý den po snídani jsme vyrazili na farmu p. Čížka – na Bellamu, kde žijí zvířata volně v  ohradách. Hned na okraji farmy nás uvítali koně, lama, sika a daňci. Dotěrné a zvědavé buvolí telátko nás nechtělo nechat odejít a radost nám udělala i malá selátka divočáků, která náš průvodce pan Petr Sedláček z farmy právě krmil a tak jsme je mohli úplně zblízka pozorovat.

Odpočinek…

Potom jsme byli v muzeum evropských a afrických zvířat, kde byla zvířata vycpaná, která majitel pan Čížek sám ulovil a průvodce nám vysvětlil, jak se taková žirafa ulovená v Africe dostane až sem. Obdivovali jsme velikost zvířat, různorodost srnčích trofejí, hadí kůže, krásu kožešin a zajímavých suvenýrů z Afriky. Vyprávění pana Sedláčka bylo zajímavé a poutavé, ale všechno má svůj konec a tak i my jsme se museli rozloučit a vrátit se opět do Holčovic na autobus.

Dobrou chuť…

V místní restauraci Klára jsme s chutí poobědvali a unaveni usedli do autobusu a těšili se domů. Výlet se nám všem moc líbil a budeme na něj určitě s radostí vzpomínat.

Foto Dagmar Vopelková, text Klára Krasová,
Aneta Šimeková, Robin Kurečka, Eliška Baránková

Back To Top