„Kdo je nejlepší?“ „Albrechtice!“ „Kdo je nejlepší?“ „Albrechtice!“ „Kdo je nejlepší?“ „Albrechtice!“

Kdo je nejlepší…

Nejspíš jste všichni zaregistrovali spanilou jízdu našich fotbalistek ve čtvrtek 22. října dopoledne. Hřiště, šatna, ulice Města Albrechtic a nakonec i samotná škola překypovaly nadšením, protože patnáct holek v kopačkách oslavovalo vítězství.

V zápalu hry…

Coca-Cola Cup je fotbalový turnaj, který se hraje v celé republice, a holkám se podařilo výhrou nad ZŠ Šrámkova Opava postoupit do 2. kola. Nervozita před úvodním hvizdem rozhodčího nám sice chvíli svazovala nohy, ale holky se s ní rychle vyrovnaly a hned od počátku se vše točilo kolem branky hostů.

Nela kličkuje…

Nela Drahokoupilová z 9. B zavěsila už v první pětiminutovce a krátce na to přidala druhý gól. Hosté se dostali přes půlící čáru jen dvakrát, takže naše brankářka Aneta Caisbergerová z 8. A  si na míč skoro vůbec nesáhla. Nejlepší hráčka z hostujícího týmu s dresem číslo 22 se sice snažila o prosazení, ale naši beci ji krásně pokryli.

Na Ivetu nikdo nemá…

Hvězdou zápasu se však stala naše desítka Iveta Dvořáková z 9. B., která se prosadila střelou na konci prvního poločasu. Nejenže sama dala třetí branku, ale celý zápas neustále běhala, připravovala ze zálohy akce pro útočníky a byla schopna se i vracet a pomáhat v obraně.

Vyhráli jsme…

Druhý poločas se nesl v poklidnějším tempu, na všech hráčkách byla znát únava, ale naše bojovnice to parádně zvládly a za povzbuzování paní ředitelky výsledek ještě o dva góly vylepšily na konečných 5:0, a to střelou Sabiny Volné z 9. B a tečí Michaely Moravcové z 9. A.

Oslavný pokřik…

Holkám gratulujeme k postupu a přejeme hodně štěstí v příštím kole.

(Sestava: Dvořáková Iveta, Volná sabina, Šolcová Alexandra, Murová Marie, Caisbergerová Aneta, Pořízková Veronika, Táborská Jana, Teplá Karolína, Veselá Anna, Lovasová Tereza, Němcová Martina, Moravcová Michaela, Muroňová Pavla, Drahokoupilová Nela, Jančová Beáta, Glejtková Hana (zraněná)).

Foto Hana Glejtková, Milan Pokorný, text Petr Valeček

Back To Top