Po pondělní vydařené vernisáži fotografií členů kroužku, který od října roku 2011 vede paní učitelka Kateřina Chytilová (absolventka Institutu tvůrčí fotografie v Opavě na Slezské univerzitě), nikdo nepochybuje, že nám vyrůstá další generace mladých fotografů navazujících na úspěchy našich, dnes již bývalých žáků, rovněž účastníků řady celostátních fotografických soutěží. Mezi nejúspěšnější patřili Jakub Mielec a Pavel Salajka.

Po vystoupení dětí z pěveckého sboru vedeného paní učitelkou Veronikou Glötzerovou pronesla úvodní slovo paní učitelka Kateřina Chytilová. Sympatické bylo, že si „své“ dokázali říct i autoři fotografií a byli za to odměněni upřímným potleskem. Tomáš Zemba, Hana Šrámková, Vojta Šiška i Martina Klimešová pořizovali snímky při společných pátečních vycházkách do přírody, při pohybu po škole nebo při návštěvě místního kostela.

Úvodní slovo měla paní učitelka Kateřina Chytilová, vedoucí kroužku…

Tomáš už je ostřílený pozorovatel a zapisovatel pohledů do krajiny prostřednictvím hledáčku digitálního přístroje. Obeslal několik regionálních soutěží, mnohdy se zařadil mezi oceněné. Jeho poradcem je kromě paní učitelky i tatínek, rovněž úspěšný fotograf. Hana, Vojta a Martina ještě tolik zkušeností nemají. Kdo byl mezi stovkou hostů vernisáže anebo si prohlédl padesátku vystavených fotografií při jiné příležitosti zjistil, že ani tři posledně jmenovaní se vůbec nemají za co stydět.

Zpívají děti pod vední paní učitelky Veroniky Glötzerové…

Potvrzuje to i skutečnost, že některé z vystavených fotografií se dostaly do finálového výběru pro VII. ročníku celostátní soutěže FotoAkademia (konečné výsledky zatím zveřejněny nebyly). Školní vernisáž fotografií u nás měla svoji premiéru. Ruku k dílu přiložili především členové kroužku.

Přišlo až nečekaně moc hostů…

Poděkování za pomoc a spolupráci si také ale zaslouží pan Jaroslav Hrubý, paní učitelka Veronika Glötzerová se svým sborem, paní Kaletová a Šišková. Všechny fotografie zdarma vytiskl pan Rostislav Král, majitel firmy Reking Město Albrechtice.

Zasloužený potlesk…

Hana Šrámková se pro nemoc nemohla výstavy zúčastnit, to jí ale nezabránilo přispět, stejně jako Martině Klimešové, nějakou dobrotou k malému pohoštění pro účastníky výstavy. Řekněte sami. Co by to bylo za pořádnou vernisáž bez rautu.

Foto-video a text Karel Knapp

Back To Top