Úpění, vytí a všelijaké otřesné zvuky se ozývaly v ulicích Města Albrechtic. Hluk způsobil průvod strašidel, který se potuloval po městě. Nejprve se strašidla sešla před školou, kde prováděla čarodějné kejkle, soutěžila mezi sebou v různých disciplínách.

Sbírala čarodějné kaštany, mlsala nejrůznější dobroty, přenášela dýně, učila se balit mumie do toaletního papíru. Své strašení zakončila na místním hřbitově, kde pro ně maminka Pavla Šlorová nachystala pohoštění.

Buchta a horký čaj příjemně zahřál všechna strašidla. Duchové, čarodějnice, upíři, kostlivci, bezhlavý rytíři z 3. B se na svůj den pečlivě připravovali celých čtrnáct dní, aby oslavili svátek Halloween. V anglickém jazyce si povídali o jeho tradici, učili se slovíčka, vydlabávali dýně.

Strašilo se i v ostatních předmětech. Každý si vymyšlenou příšeru nakreslil, napsal o ní pohádku a básničku. Ze strašidel vznikl lexikon ohrožených druhů. Prozatím jsou jejich portréty vystaveny pro veřejnost na chodbě u 3. B.

Halloweenská párty se vydařila. Kromě vzkazu od účastníků, že se těší na příští setkání, zanechala strašidla zprávu pro maminku Janu Holomuckou:“ Děkujeme za sladkosti, chutnaly skvěle!“

Foto R. Hajná, M. Dostálová a J. Štíbrová, text R. Hajná

Back To Top