Projekt Trenéři ve škole běží na naší škole již třetím měsícem a žáci 1. a 2. ročníků se za tu dobu seznámili se třemi trenéry, s nimiž prošli basketbalovou, taneční a všesportovní přípravu. Pro žáky i paní učitelky třídní trenéři nachystali celou řadu nejenom zajímavých, ale také účelných a v budoucnu využitelných hravě-sportovních aktivit.

Spolupráci a předávání zkušeností navzájem si vyučující i trenéři pochvalují, neboť v projektu se mohou obohacovat obě strany navzájem. A co je nejdůležitější? Vidět radost a zápal v očích našich nejmladších žáků, kteří vnímají aktivity v tělocviku jako zpestření, a přitom, ať to tak vnímají či ne, prochází všesportovní přípravou. Naše škola klade na pohyb dětí velký důraz, o čemž svědčí i celá řada sportovních úspěchů, a rádi tak přivítáme smysluplnou činnost, která nám v našem úsilí pomůže.

Věříme, že kvalitně nasazenou laťku si projekt Trenéři ve škole udrží i nadále a zůstane pro naši školu, naše žáky i pedagogy přínosem. Po Vánocích se budeme těšit například na florbalovou, fotbalovou či atletickou přípravu.

A nakonec je velmi důležité zmínit, že tento projekt se mohl na naší škole uskutečnit díky skvělým sponzorům, kterými jsou pánové Bc. Roman Nepožitek (Stavby Nepožitek), MDDr. Petr Jančařík (FiNe DENT s. r. o.), Ing. Lubomír Jindřich (4F visual s.r.o.) a firma Z+M partner.

Foto a text Jiří Šiffner

Back To Top