Nějak takhle by vás přivítali obyvatelé někdejší indiánské vesnice. Do jedné z takových vesniček ve Frenštátě pod Radhoštěm se vypravili i žáci 4. B. Tam je „Velká liška“ zasvětila do tajů indiánského života a zvyků.


Tonik Tuka He, Hau Hau Kola… (bojový pokřik)

Po rozdělení do kmenů a zvolení indiánských jmen se děti seznámily s domovem indiánů (týpí), potní chýší (sloužila duchovní i fyzické očistě), posvátným pohřebištěm, totemem i taneční arénou, kde každý kmen předvedl svůj tanec a bojový pokřik. Při indiánské hře Bambelák se všichni velmi pobavili.

Jsme v indiánské vesnici…

Nechyběla ani projížďka na koni a soupeření mezi Apači, Dakoty a Rychlými blesky. Střílelo se z luku, luštilo se znakové písmo, házelo proutěným kroužkem a dokonce došlo i na sbírání borůvek. Nejvíc však děti fandily svým „medvědům“, kteří se museli co nejdéle udržet na kmeni stromu.

Společně…

Velkým zážitkem pro všechny bylo cestování vlakem, především pak velmi častá exkurze do jedné z jeho části – které, to si určitě domyslíte. Školní výlet jsme si krásně užili i díky pěknému počasí a už teď se těšíme na ten příští…

Back To Top