Velkým zážitkem je pro nás práce ve cvičné kuchyni. Tentokrát jsme si vybrali přípravu svačiny. Máme rádi pizzu a každý si udělá tu svou!

Příprava byla hračkou, protože mnozí z nás si doma takové jídlo připravují často. Zakoupili jsme proto jen těsto a zbytek už jsme si donesli podle vlastní chuti a přání.

Tentokrát jsme pizzu připravovali z listového těsta. Pořádně se musí do tenka vyválet. Pak už si zdobíte a vylepšujete svoji vlastní chuťovou představu.

Kromě toho jsme ještě využili jablka a hrušky na skořicová strašidýlka. Je to jednoduché – oloupat, vykrojit jádřince a pak podle fantazie vytvořit obličej strašidla. Přendat na plech s pečícím papírem a posypat skořicovým cukrem. Dáte do trouby upéct asi 20 minut.

Chutná to výborně teplé a krásně provoní místnost, skoro jako o Vánocích. Doporučujeme jako dezert se šlehačkou a ovocem. A jak to dopadlo s pizzou? Byla vynikající a všem moc chutnala. Domluvili jsme se na dalším kuchtění – jablečném štrúdlu.

 Foto a text Dagmar Vopelková a 5. B

Back To Top