Už od prvního dne jsme se pustili do učení s housenkou Agátou, která nás v Živé abecedě přivítala slovy: Milé dívky, milí chlapci, ahoj všichni prvňáci, abeceda je to hlavní, co teď máme na práci. Tak my tedy poznáváme a vyhledáváme a skládáme a vystřihujeme a modelujeme a postřehujeme, píšeme, vybarvujeme i vytváříme písmenka. A ode dneška z nich dokonce tvoříme první slabiky. Mezi námi jsou již čtenáři, kteří to znají. Ti vše dělají s námi a navíc nám předčítají motivační říkadla a zadání.

V matematice zase pracujeme společně se skřítkem Matýskem, se kterým počítáme, řešíme úlohy, přemýšlíme a plníme jeho zadání. Hrajeme taky matematické hry jako pexeso s čísly, škatulata i molekuly ….

Prvoukou nás pro změnu provází papoušek Oskar a ten chce, abychom po něm vše opakovali, protože opakování je prý matka moudrosti. Tak my tedy ochotně vše opakujeme, plníme Agátiny úkoly, Matýskova zadání, a aby toho nebylo málo, ještě kreslíme, malujeme, lepíme, cvičíme, zpíváme a nevíme co ještě! Za odměnu nám paní učitelka čte pohádky na polštářcích a někdy i nějaký hodně výchovný nebo poučný příběh pustí na interativce –  naštěstí.

PS: Máme starší kamarády ve 4. B. Ti za námi občas chodí, s něčím nám pomohou, třeba zavazovat zástěrky, a taky nám vyrobili dárečky!!!!

Foto a text Vladimíra Dudková

Back To Top