Celý měsíc se žáci 1. B věnovali projektu Lidské tělo. Pracovali převážně ve skupinách, kde se učili vzájemné spolupráci a toleranci.

Práce ve skupinkách…

Na velké papíry obkreslovali své postavy, na kterých poznávali části lidského těla. Nespletli se ani při čtení kartiček a popisky správně rozmísťovali tam, kam patří. Z propagačních letáků různých obchodních řetězců vystřihovali zdravé a nezdravé potraviny a sestavovali vhodné jídelníčky.

Nalepujeme…

V matematice si hráli na obchod, z papírové nabídky vybírali zdravé svačinky a učili se sčítat a odčítat papírové mince do hodnoty deseti korun. Ale aby si jen nehráli, vlastnoručně si připravili ve školní kuchyňce ovocný salát. Chutnal znamenitě.

Pohyb je důležitý…

Dnes už děti ví, že aby byl člověk zdravý, nestačí se jen správně stravovat, ale důležitý je také pohyb. A toho si v hodinách bruslení užily dost.

Zdravé a nezdravé potraviny…

Pod vedením zkušených trenérů se prvňáčci v šesti lekcích naučili nejen bruslit, ale také padat a poznávat tak části lidského těla, tak říkajíc zcela hmatatelně. Naštěstí se nestal žádný úraz a nemuseli jsme volat číslo 155. Ve škole jsme si ale vyzkoušeli nanečisto, jak se rychlá záchranná služba volá. Nejprve jsme to obkoukali ve filmech s Hurvínkem.

Zdravá svačinka…

Zvlášť se nám líbil díl Hurvínek a zlomenina. Ještě máme slíbenou návštěvu paní doktorky Weissové, která nám ukáže, jak se správně čistí zuby. Už se na ni těšíme. Nyní už máme jaro a před námi se otvírá nový projekt Okénko do jarní přírody.

Foto Regína Hajná, text Zdenka Závodná

Back To Top