Poslední srpnový večer určitě některé děti nemohly samou nedočkavostí ani usnout. Přemýšlely o tom, jak asi bude vypadat jejich třída a paní učitelka, jestli se setkají se svými kamarády z mateřské školy.

Konečně nastalo ráno 1. září. Všichni se slavnostně oblékli a v doprovodu maminek, tatínků, babiček i jiných příbuzných se vydali do školy. Všem se podařilo najít svoji třídu, ve které už na ně čekala jejich paní učitelka.

V 1. A své žáky přivítala paní učitelka Irena Santariusová. Děti musely vyhledávat kartičky se svým jménem, které potom připevnily na sluníčko. Dalším úkolem byla kontrola aktovky žáka Vítka. Prvňáčci určovali předměty, které do aktovky patří, a které naopak nepatří. Na závěr se pustili do vybarvování zvířátka v omalovánce.

Ve třídě 1. B se děti společně s paní učitelkou Alenou Václavíkovou při písničce o Rumcajsovi řádně protáhly, aby mohly zvládnout těžký úkol. Musely najít Cipíska a jeho kamarády, kteří se schovali v lese Řáholci. Když byla všechna zvířátka i s Cipískem v „Lesní škole“, mohly si děti za odměnu vybarvit a  podepsat obrázek.

Holky a kluci připravené úkoly zvládli výborně. Odměnou jim byly sladkosti, omalovánky, pexesa a samozřejmě pamětní list.

Našim milým prvňáčkům přejeme, ať se jim ve škole daří.

Foto Milan Pokorný, text třídní učitelky Irena Santariusová a Alena Václavíková

Back To Top