Na vycházku do přírody chodíme moc rádi. Tentokrát nás doprovodila paní Blanka Drahotušská, coby lesnický doprovod. Jako vždy měla pro nás připraveno mnoho pěkných aktivit. Hned v úvodu jsme se museli představit a každý prozradit důvod, proč máme les rádi.

Abychom se mohli vydat lesní pěšinou, museli jsme své tělo náležitě zahřát a protáhnout při pohybové písničce. Po chvilce chůze na nás čekala první hádanka. Určit na obrázcích jména zvířat a ptáků. To bylo snadné. Horší už bylo, přiřadit větvičky k názvům různých listnatých a jehličnatých stromů.

Náročná se zdála být chůze po laně a ručkování se zavázanýma očima. Trošku jsme se zapotili, ale hodně pobavili. A na konci stezky nás čekaly poslední společné úkoly. Z poházených obrázků dát dohromady zvířecí rodinky.

Poslední překvapení ukrývala paní Blanka v krabici. Mohli jsme slyšet pípání, trylkování i houkání. Byli to plyšoví ptáčci, věrné kopie těch opravdových. Po zmáčknutí nás překvapil zpěv, který vydávají ve volné přírodě. Tak se nám líbili, že jsme si je chtěli odnést domů. Ale nešlo to.

Budou radostným překvapením i pro další děti, které vyrazí s Blankou do lesa. S prázdnou jsme ale domů nešli. Každý dostal malou odměnu. Za pěkné dopoledne paní Drahotušské děkujeme. Ani tentokrát nás nezklamala, protože jako vždy byla na nás skvěle připravena.

Foto a textZdenka Závodná

Back To Top