Seznam dětí přijatých do prvních tříd k zahájení povinné školní docházky od školního roku 2013-2014 k nahlédnutí ZDE. Připravuje se zveřejnění videozáznamu z průběhu zápisu.

Krásný šmoulí den prožili předškoláci, kteří přišli na zápis do albrechtické školy. U vchodu už na ně netrpělivě čekala Šmoulinka s kamarádem Koumákem, aby jim pomohli splnit úkoly, které pro ně přichystal zlý kouzelník Gargamel se svým pomocníkem Azraelem. Děti se však nenechaly zaskočit a všechny nástrahy hravě zvládly.

Časosběrné video z 900 fotografií…

Taťkovi Šmoulovi spočítaly pilulky na lektvary, Kutilovi roztřídily geometrické tvary, Šmoulince navlékly korálky na ples, u Farmáře si pohrály se zvířátky a Koumáka naučily poznávat barvičky u interaktivní tabule. Pomohly také s lovením ryb a nákupem ovoce a zeleniny pro šmoulí obyvatele. U práce si děti zpívaly nebo přednášely básničky.

Po splnění úkolů pěkný dárek…

Za splnění všech úkolů získaly od Šmoulů odměnu. Nejvíce je ale potěšilo, že se staly obyvateli šmoulí vesničky a každý z nich má v ní svůj domeček se jménem. Šmoulinka a Koumák pochválili všech 51 nových kamarádů za snahu a odvahu, kterou prokázali při zápisu do první třídy.

Foto a časosběrné video Karel Knapp, text Regína Hajná

Back To Top