Děti, které čeká 11. dubna zápis do první třídy se přišly s podívat do školy za svými staršími kamarády. Žáci 1. A  je už ve středu 20. 3. netrpělivě očekávali. Měli se totiž čím pochlubit. Předvedli, co všechno se od začátku školního roku naučili. Nejdříve začali zvesela písničkou o lenošném Ondřejovi, kterému se moc do školy chodit nechce. To proto, aby každý budoucí školáček věděl, že ve škole zvoní a musí se ráno vstávat s chutí do práce.

Potom mladším kamarádům přečetli pohádku O veliké řepě nejen ze slabikáře, ale i tu s obrázky promítanou dataprojektorem. Každý  musel dávat pozor. Školáci, aby neudělali při čtení chybu a předškoláci, aby uměli správně seřadit obrázky k pohádce. Všichni své úkoly ale zvládli na jedničku. A pak začalo společné tvoření.  Vyráběly se veselé jarní kytičky. Práce dětem moc hezky od ruky.

Předškoláci si výrobek odnášeli do mateřské školky a prvňáčci měli radost z tygříků a opiček od paní učitelky Pavly Šlorové. Protože se předškolákům ve škole moc líbilo, určitě využijí příležitost ji navštívit opět 4. dubna při Dni otevřených dveří se svými rodiči. A pak už je bude čekat 11. dubna zápis do první třídy, aby se i z nich už brzy stali školáci.

Foto Pavla Šlorová, Jitka Hlaváčková, text Jitka Hlaváčková

Back To Top