V pátek 17. 3. nás bylo ve škole ještě o trochu víc.  Do 1.třídy za námi přišli předškoláčci z místní MŠ, aby se seznámili se školním prostředím před zápisem, který je brzy čeká. Předškolní děti si prohlédly třídu. Společně s kamarády z 1. A  se usadily do lavic, aby viděly, jak probíhá vyučování a co všechno už prvňáci umí.  Školkáčci nám zase předvedli, že už dokážou poznávat tvary, barvy a písmenka, dokonce se zvládnou i podepsat.

V 1. B vše probíhalo v obdobném duchu. Kluci a holky se s maloši nejdříve pozdravili, pak je nechali nakouknout do svých sešitů, prohlédnout si nezbytné vybavení pouzder i aktovek. Poté  je už prvňáci vtáhli do vyučování hádáním živočichů, o kterých jim sami četli. Pak předškoláčkům zahráli pohádku O koťátku, které zapomnělo mňoukat ve vlastnoručně vyrobených maskách.

Když už sezení bylo přespříliš, naši školáci je vyzvali k tanci na známou píseň Měla babka čtyři jabka a na závěr si ještě poprvé zakoncertovali s flétnami. Než se všichni kamarádi rozloučili, předali si dárky. Doufáme, že se nám kluky a holky z MŠ podařilo do školy natěšit, že k zápisu přijdou bez obav a s radostí!!!

Foto L. Tuhá, N. Kostrošová, text K. Jalama, V. Dudková,

Back To Top