Na středu 24. dubna se těšily v 1. A úplně všechny děti. Čekaly totiž návštěvu svých kamarádů a kamarádek z mateřské školy, do které většina prvňáků ještě před rokem chodila.

Paní učitelky Pavlína Šlorová a Mirka Včelná…

Budoucí školáky přivedly paní učitelky Mirka Včelná a Pavlína Šlorová. Nejdříve se všichni přivítali.

A že nás společně bylo…

Předškoláci si vyzkoušeli, jak se jim bude sedět po prázdninách ve školních lavicích. Naši prvňáčci se chtěli všem předvést, co se od začátku školního roku už naučili. Hezky přečetli pohádku O veliké řepě a příběh o kuřátku ve škole.

Zpíváme s paní učitelkou Jitkou Hlaváčkovou…

Zazpívali písničku o myškách u pana školníka. Ukázali, jací jsou počtáři. Někteří však ještě potřebovali prsty. Soutěž je ale soutěž, vyhrát může vždy jen jeden.

My už to víme…

Společně všechny děti zvládly připravené hádanky. Všichni se hodně snažili. Paní učitelky ze školky prvňáčky pochválily.

Paní učitelko…

Prohlédly si jejich notýsky a nestačily se divit všem jedničkám. Každému přinesly malý dárek. Záložku se sovou, aby se školákům dobře četlo až do konce školního roku.

Už se těšíme…

A předškoláci? Ti se už do školy opravdu těší. Umí klidně sedět, představit se, znají i nějaká písmenka. Za rok budou určitě taky pěkně číst, počítat, zpívat, cvičit … Vždyť někteří už dostali aktovku i pouzdro.

Soutěžíme…

Jedno společné setkání nás ale ještě čeká. Paní učitelky z MŠ všechny prvňáky pozvaly na návštěvu do školky. Určitě se rádi vypravíme do tříd, heren i na zahradu.

Foto Karel Knapp, text Jitka Hlaváčková

Back To Top