V pondělí 2. června vyrazili žáci 8. a 9. ročníku na školní výlet do Chorvatska. Cílovou destinací se stal dalmácký ostrov Vir. Díky moderním komunikačním technologiím můžete jejich pětidenní pobyt sledovat na školním webu téměř v přímém přenosu.

Skupina děvčat vyráží na obhlídku ostrova…

ÚTERÝ 3. ČERVNA 2014.
Teplota vody: 21 °C, teplota vzduchu: 27 °C. 8:15. Vyrážíme na krátkou ranní procházku po ulici Stari put, zpět podél mořského pobřeží. 9:00. Snídaně. Ochutnáváme místní chléb, který spíš připomíná naši veku. Pijeme čaj, kakao, jíme cereálie s mlékem a jogurtem. 10:15.

Bez jídla to nejde, vaří se tu dobře. Děkujeme…

Sedmičlenná skupina holek z 8. A a 9. A vyráží na kolech na obhlídku severní části ostrova. Ostatní zůstávají na pláži. Jsme otužilí, chladná voda Jadranu nás jen tak neodradí. Házíme si míčkem vizi boomem, plaveme na lehátkách, zahrabáváme své spolužáky do kamínků, chytáme první bronz.

Mrkněte na nás…

13:00. Oběd v chorvatském stylu. Čevapi s ajvarem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. 14:00 – 15:30. Odpolední pauza. Hrajeme hry, díváme se na televizi. Relaxujeme. 16:00.

Začínáme chytat bronz…

Opět mažeme svá těla ochranným krémem s vysokým UV faktorem. Vracíme se na pláž. Tentokrát sedm chlapců z 9. B jede na kolech směr Torovi, Lozice, až ke zřícenině virské pevnosti.

I holkám chutná…

19:00. Večeříme šunkovou a sýrovou pizzu. 19:30. Máme chuť na něco sladkého. Těšíme se na pravou chorvatskou zmrzlinu v centru města. Vzpomínáme na své rodiče, kupujeme první suvenýry. 22:30. Večerka. Uléháme do postelí plní dojmů a přemýšlíme nad tím, co nás asi čeká zítra.

Foto a text Nela Akritidis Čtvrtníčková

Back To Top