Ve čtvrtek 28. 4. jsme se všichni z 8. A sešli ve školních šatnách, kde nás paní učitelka spočítala a pak jsme vyrazili krásným soukromým autobusem do Krnova na exkurzi. Ve škole nás kromě paní profesorky přivítali i naši bývalí žáci. To bylo velké překvapení. Na průmyslovce si nás rozdělili do tří skupin. My, jako první skupina, jsme se nejdříve snažili složit ze součástek počítač.

Nebylo to zrovna lehké, ale s pomocí starších studentů, kteří to již zvládali jako profíci, jsme dali dohromady dokonce dva. Následovala prohlídka školních dílen. Tam jsme vyrobili dřevěný držák na mobil. Sice na to nebylo příliš mnoho času, ale všichni jsme to stihli. Výrobek jsme si odnesli domů. Nakonec jsme navštívili počítačovou učebnu, kde jsme si vyzkoušeli pomocí zábavných her programovat. A než jsme se nadáli, byl konec exkurze. Bohužel již nezbyl čas na práci s 3D tiskárnou a sestavení robotu. Tuto aktivitu stihli jen někteří naši spolužáci. Před školní budovou už totiž čekal autobus a odvezl nás zpět do Albrechtic.

Druhý den, v pátek 29. 4., jsme my, žáci z 8. B, také navštívili SŠP Krnov, ale tentokrát nás čekal úplně jiný program než naše kamarády z 8. A. Autobus nás přivezl k budově bývalé Střední odborné školy automobilové. Tam už nás vyhlíželi dva zástupci střední školy a rozdělili nás do skupin. Jedna šla stavět model lyžaře ze stavebnice Merkur, druhá si vyzkoušela řídit auto. Samozřejmě jsme nejeli ve skutečném automobilu, ale pouze v trenažéru. Někteří z nás nenabourali ani jednou, jiní zase tolikrát, že by potřebovali sedm kočičích životů. Lyžař se nám stavěl celkem lehce. Některé postavičky sice měly křivé nohy nebo neudržely v ruce hůlky, ale i tak jsme všichni dostali odměnu. Odvezli jsme si svinovací metry a vodováhy. Obě aktivity nás bavily.

Exkurze byla velice zajímavá, viděli jsme, jak to v takové střední škole vypadá. Možná se někteří z nás přihlásí příští rok právě na tuto školu.

Foto Vašek Kunovský a Radka Žlebčíková, text za 8. A Sofie Němcová a Petra Kováčová, za 8. B Marie Vojkůvková

Back To Top