Co všechno umí opravdový kovboj, to se ve škole neučíme. Ale rozvíjet svou představivost a fantazii, to ano. A tak se v úterý 14. května děti z 2. A proměnily v odvážné kovboje. Nejprve bylo potřeba natrénovat jízdu na koni. Pomohl nám pan Vabroušek se svou dcerou Romanou. Ve své jízdárně nám poskytl pár cenných rad týkajících se jezdeckého umění.

Za chvíli už budu kovbojem…

Postupně pomohl všem dětem vyšvihnout se do sedla a pozorovat svět z koňského hřbetu. Stejně jako jízda na koni lákala hlavně kluky „pistolníky“ střelba ze vzduchovky. Trefit se do připraveného terče nebylo nic lehkého. Střelbu pro nás připravili a plně se nám věnovali rodiče Honzíka Šišky.

Pořádně zamiř…

Po těchto hrách všem pořádně vyhládlo. A protože jsme se o jídlo museli postarat sami, využili jsme k jeho přípravě novou školní kuchyňku, která je krásně zařízená a poskytla nám k vaření vše potřebné. Bramborový gulášek byl perfektní! Moc nám chutnal. Do úklidu nádobí se zapojili kluci i holky.

Guláš chutnal opravdu všem…

Žádný správný kovboj se nesmí bát. A tak po setmění prokázal svou odvahu každý, kdo prošel tmavými chodbami naší školy, spočítal a zapsal názvy všech školních strašidel a svou chrabrost ztvrdil svým podpisem u zlé ježibaby. Po pohádce, zcela zmoženi únavou, všichni kovbojové usnuli. Ráno se ze spacích pytlů vyhrabali už ale zase žáci z 2. A.

Foto a text Zdenka Závodná

Back To Top