V náhradní výdejně obědů se už každý strávník perfektně vyzná. Jinak by tomu ale asi momentálně bylo ve „staré“, právě rekonstruované a modernizované jídelně. Od počátku dubna, kdy nastoupili pracovníci krnovské firmy Ekotempo, se v ní vše změnilo.

Dělníci demontovali veškeré dosavadní vybavení kuchyně. Někde oklepali zpuchřelé omítky, jinde odkopali podlahy, bořili celé stěny a nové postavili. Elektrikáři odstranili nepotřebná vedení a nová instalují, opravují se slaboproudé rozvody. Provádí se výkopy, v prostorách varny se pokládá nová ležatá kanalizace.

Musí se nalepit izolace, betonují se podlahy. Stavbaři se chovají maximálně ohleduplně a snaží co nejméně narušovat hlukem výuku. Zakrátko se stavební ruch přesune i vně staré budovy školy. Odkopáním zeminy kolem základů začnou přípravné práce vedoucí k zamezení vzlínání vlhkosti do obvodových stěn.

Proto předem vyzýváme všechny, kteří se budou v blízkosti oplocením zabezpečených prostorů pohybovat, aby nevstupovali do vyhrazených míst. Ohrožovali by tím vlastní bezpečnost a zhoršovali pracovní podmínky řemeslníků.Modernizace a rekonstrukce ŠJ pokračuje.

Foto-video a text Karel Knapp

Back To Top